Kulturel tidsopfattelse - Et foredrag om kulturforskelle

Kulturel tidsopfattelse - Hvordan vores opfattelse af tid påvirker vores adfærd og tanker

Med dette foredrag vil jeg prøve at åbne øjnene for deltagerne, hvor meget vores kulturelle tidsopfattelse betyder f or det enkelte individs adfærd og tanker. Vores måde at bruge og opfatte tid på på virker vores adfærd og tanker, når vi er sammen med familie, venner, på studiet og / eller på arbejdet. Ved at blive mere bevidst om vores kulturelle tidsopfattelse, kan vi som individ lære at ændre adfærd og tanker, som gør hverdagen nemmere og skabe bedre relationer. Virksomheder og andre organisationer kan bruge denne viden til at forbedre arbejdsmiljøet, skabe en sund organisationskultur og stærkere relationer med samarbejdspartnere, særlig med samarbejdspartnere, der kommer fra en anden kultur end dansk.
Foredraget tager udgangspunkt i den nu afdøde antropolog, Edward T. Halls kommunikations- og kulturteori, som han udviklede i midt 1950’erne og som han finpudsede gennem årtier frem til hans død i 2009. Teorien giver personer, som arbejder med mennesker fra en anden kulturel baggrund, nogle værktøjer til at forstå og lære, hvordan man samarbejder på tværs af kultur.
Ved bedre brug af din kulturelle tid, kan du gøre hverdagen nemmere for både dig og dine medmennesker. Når din hverdag bliver nemmere, så bliver du også mindre stresset og får det bedre med dig selv. Efter dette foredrag, vil du gå hjem med en glad og refleksiv AHA-oplevelse, hvor du vil blive mere bevidst om, hvordan du fremadrettet kan bruge din kulturelle tid. Skal du underholdes og blive klogere på din dyrebare tid så udfyld min kontaktformular eller ring mig op på +45 50381430

Formålet med foredraget: Et indspark til at forbedre jeres kommunikation og samarbejde internt og eksternt på tværs af kultur

Udbytte af foredraget: Deltageren bliver mere bevidst om sin egen og andre adfærd og handlemåder, samt giver dem nye vinkler på at løse udfordringer skabt af kulturforskelle.

Henvendt til: Ledere og medarbejdere, som til dagligt møder eller arbejder med mennesker med en anden kulturel baggrund end dem selv.

Varighed: 60-75min

 

Foredragets indhold

Den kulturelle tidsopfattelsens ophav

Tidsopfattelsen er kulturbestemt

    Tidsopfattelsens påvirkning i min hverdag

      Tidsopfattelsen i virksomheder og offentlige institutioner

        Det store samfundsperspektiv